Opskriften på Danmarks bedste flødeboller

Chokolade

1. Smelt 700 g chokolade og varm op til 45°C

2. Hak imens 150 g chokolade

3. Tilsæt den hakkede chokolade til den smeltede chokolade og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet

4. Chokoladen skal ned på 28°C

5. Varm chokolade op til 32-35°C

6. Lav forme/ smør på marcipanbund

7. Chokolade temperaturen skal under resten af dagen holdes på
32-35°C

Skum

1. Put vand i bund af en gryde

2. Tilsæt 500 g sukker

3. Tilsæt 183 g glukose

4. Kog op til 110°C

5. Tilsæt ca. 1 g opløst Agar

6. Kog op til 117°C

 

7. Afvej 200 g æggehvide

8. Tilsæt knivspids citronsyre

9. Begynd piskning på maks hastighed

10. Tilsæt sirup i tynd stråle

11. Tilsæt vanilje efter smag

Flødeboller

1. Put skum i forme / på marcipanbund

2. Overtræk med chokolade

3. Pynt som man lyster

4. Tag ud af forme

God fornøjelse og velbekomme